Sari la conținut

Intersecția cu cele mai ciudate marcaje. Sfaturile polițiștilor

După stupoare, critici, amuzament și un accident petrecut la nici 24 de ore de la inaugurare, intersecția cu cele mai ciudate marcaje din Timișoara a atras și atenția polițiștilor. Aceștia au postat pe Facebook un clip în care arată cum se fac virajele într-o astfel de intersecție. Cea din clipul postat de polițiști nu are însă niciun marcaj.

În situațiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcției de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecției, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificației acestuia.

Schimbarea direcției de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecție circulând pe același drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecției, fără intersectarea traiectoriei acestora.

Amenajarile rutiere sau obstacolele din zona mediană a părții carosabile se ocolesc prin partea dreaptă”, explică polițiștii.

Postarea nu face nicio referire la intersecția de pe pasajul Jiul din Timișoara, ale cărei marcaje i-au derutat pe mulți șoferi. Este însă vorba despre același tip de intersecție.

La nici 24 de ore de la inaugurarea pasajului, doi șoferi s-au tamponat ușor chiar în intersecția în care autoritățile par să își fi propus să pună toate marcajele.

Având în vedere dezbaterile aprinse pe care le-a provocat pe internet această intersecție, un utilizator de Facebook a făcut o schemă în culori, pentru a arăta cum se fac virajele.

Pe aceeași temă