Într-o situație de pericol, credeți că autoritățile române ar face față? Răspunsurile telespectatorilor Digi24

Data publicării:
sri logo

Cei mai mulţi români, atât din diaspora, cât şi din ţară, nu se simt ameninţaţi, după evenimentele tragice din Franţa. Unii au încredere că autorităţile ar face faţă pericolului, alţii pun la îndoială acest lucru.

„România se numără printre statele vulnerabile atacurilor teroriste din moment ce sistemul de securitate este strâns interconectat cu cele din statele europene. Deși experții SRI consideră că nu se impune ridicarea unui nivel de alertă în România, nu se poate exclude posibilitatea unei amenințări în țara noastră, cu impact sever atât pentru celelalte state unde securitatea este în dificultate prin prisma atacurilor teroriste, cât și pentru România”, apreciază Florin Iorga.

Nu cred că se poate ajunge aici la genul acesta de conflicte, să fim în pericol ca victime colaterale. Eu mă simt în siguranţă faţă de terorişti, dar nu mă simt în siguranţă din cauza sărăciei care creşte pe zi ce trece”, spune Maria Cucu.

Da, mă simt apărată, dar şi eu îmi restrâng zona de circulaţie”, afirmă Cornelia Gheorghiu.

Mai bine ar mări salariile poliţiştilor şi atunci, cu siguranţă, ne-am simţi mai în siguranţă pe străzi”, spune Laurenţiu Mocanu.

Ne este foarte frică, deoarece noi nu suntem nici pe jumătate în siguranţă faţă de celelalte ţări europene. La noi nu e armată, securitatea lasă de dorit şi ce să mai zicem de serviciile de urgenţă...”, spune Gabriela Junghiatu. 

Mirela Şerban: „În siguranţă nu mă mai simt de 25 de ani! Doamne fereşte de atentate! Ele trec, dar sărăcia şi nesiguranţa zilei de mâine persistă”.

Aceeaşi părere o împărtăşeşte şi Agafia Banea: „În siguranţă nu este nimeni. Nicio ţară din lume. Cum s-a întâmplat în Franţa se poate întâmpla oriunde”.

I-am întrebat şi pe românii stabiliţi în străinătate dacă acolo se simt sau nu ameninţaţi. Din Spania ne-a răspuns Niculina Ciobanu: „După cum acţionează teroriştii, nicăieri nu suntem în siguranţă”.

Vrem să ştim dacă într-o situaţie de pericol credeţi că autorităţile române ar face faţă.

Mariana Mioc: „Nu cred că ar face faţă, pentru că teroriştii sunt bine pregătiţi!”

Laura Grigore: „Până ne omoară teroriştii, murim în ţara asta de foame şi din cauza plăţilor la întreţinere”.

Aşteptăm în continuare mesajele dumneavoastră pe secţiunile DigiVOX şi Consulatele Digi24, de pe site-ul nostru. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri