Sari la conținut

Inundaţii în Dolj şi Olt. Pompierii munceau să scoată apa din case, la câţiva metri, tinerii petreceau

La Ţuglui şi Livezi, viitura a lovit ieri, puţin după prânz. Puhoaie pline de noroi şi crengi au intrat în curţile oamenilor. Zeci de păsări au fost luate de ape.

Autorităţile spun că păgubiţii sunt de vină, pentru că nu şi-au curăţat şanturile din faţa curţilor.

În primul şi în primul rând, oamenii trebuie să fie gospodari şi să aibă grijă să-şi cureţe şanţurile asta este prima măsură. Tuburile să nu mai fie pline şi blocate de peturi.Iar la precipitaţii din acestea care sunt de peste 70-80 l, în ultimele două zile au fost şi de 130 l, nu ai cum să procedezi când vine de pe versanţi”, spune prefectul de Dolj, Sorin Răducanu.

Şi în Craiova, locuitorii din cartierele fără canalizare s-au trezit cu apa în gospodării. A fost nevoie de intervenţia angajaţilor de la salubritate.

Inundaţii au fost şi în Caracal

După câteva zeci de minute de ploi torenţiale, toate străzile din centrul oraşului au fost inundate. Oamenii au încercat să improvizeze diguri din saci de nisip.

„N-am văzut niciodată atâta apă, a plouat cu 200 de litri pe metru pătrat”, a afirmat Paul Stănescu, presedintele Consiliului Judeţean Olt.

Deloc impresionaţi, câţiva tineri au ieşit să petreacă. La mică distanţă, zeci de pompieri se străduiau să scoată apa din case, cu ajutorul motopompelor.

„Nu e curent, păi am adus generatorul”, a spus unul dintre petrecăreţi.

„Am vrut să îi ajutăm, nu vor ei”, a completat un altul.

După evaluarea pagubelor autorităţile vor stabili cum vor fi ajutaţi sinistraţii.

Pe aceeași temă