Investiţie curioasă în Drobeta-Turnu Severin. Mall-ul din oraș a fost extins, deși rata șomajului este printre cele mai mari din țară

Data publicării:
severin shopping center facebook

Vechiul centru comercial din Drobeta-Turnu Severin a fost extins și cuprinde zeci de magazine de firmă, un cinematograf modern şi zone de divertisment. Sunt spaţii pe care oamenii le-au vizitat mai mult din curiozitate în ziua inaugurării.

Îmi pare bine că l-au deschis, dar ar fi bine şi nişte locuri de muncă până la urmă, ca să avem cu ce să venim să mâncăm aici.

Păcat că nu avem şi industrie pentru aşa centre ca să avem şi bani să ne putem permite sa gustăm din toate”, spun oamenii veniți la inaugurarea centrului comercial.

Judeţul Mehedinţi este pe locul al patrulea în ţară ca număr de şomeri, aşa că puterea de cumpărare în municipiu este mică. Dezvoltatorul mizează însă pe străini.

Principalul bulevard din Severin este oglinda bunăstării comunității. Spațiile comerciale sunt ocupate de magazine care aduc mărfuri din China sau din Turcia, dacă nu cumva au lacătul pe ușă”, transmite corespondentul Digi24 Bogdan Marica.

Raluca Balaci, manager centru comercial: Din 2010 până în prezent numărul sârbilor care ne pășesc pragul este din ce în ce mai mare.

Suntem într-o zonă de frontieră, îi avem pe vecinii sârbi care i-am văzut că vin mereu şi fac cumpărături din România”, spune un client al centrului comercial.

Mii de oameni din oraş trăiesc din ajutoare sociale.

Sorin Marinescu, purtător de cuvânt AJOFM Mehedinţi: Din păcate, în ultimele luni s-a situat printre judeţele cu cea mai ridicată rată a șomajului la nivel național. La sfârşitul lunii septembrie erau înregistrați un număr de 11.214 de someri indemnizați și neindemnizați.

Unul dintre cei mai mari angajatori din judeţ, Regia de Activităţi Nucleare a disponibilizat la începutul acestei luni 1.500 de oameni, iar alţi aproape 800 vor fi daţi afară în primăvară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri