Investiţii amânate la Spitalul de Arsuri. Pacienţii sunt trimişi către alte spitale din Bucureşti

Data publicării:
spitalul chirirgie plastica reparatorie arsuri bucuresti agerpres 7577330-1

Acum aproape două săptămâni, după o vizită la Spitalul de Arşi, primarul Sectorului 1 declara că situaţia de acolo trebuie să se schimbe urgent. Că Primăria va da bani şi că lucrările de renovare vor începe în câteva zile.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, declara în 22 iulie: „În două luni să dăm în funcţiune cele 5 camere de la ATI. Undeva la 250 de mii de euro fără TVA. Pentru cele cinci camere plus baia. Vor fi grupul de climatizare, pereţi de inox, uşi batante din inox. De săptămâna viitoare începe”.

Azi, acelaşi primar spune că s-a grăbit să promită. Că nu ştia bine reglementările şi că, de fapt, nu poate da niciun leu spitalului. Invocă un raport al Curţii de Conturi, potrivit căruia primaria nu este administratorul clădirii spitalului. Deci n-ar avea cum să investească acolo.

"Menţinerea nejustificată în administrare a imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea patru spitale clinice de urgenţă aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu valoarea totală de 302.490.620 lei, care urmare a neîntreprinderii demersurilor legale în vederea emiterii actului administrativ de punere în aplicare a legii." - Primăria Sectorului 1.

Prin urmare, cladirile trebuie predate Primăriei Generale pâna în noiembrie, după cum a dispus Curtea de Conturi. Iar acum, primarul nu e sigur dacă poate sau nu să aloce bani pentru investiţii la Spitalul de Arsuri.

Dan Tudorache: „Am primit o decizie de la Curtea de Conturi prin care îmi solicită să nu mai investesc până în luna...sau...după luna noiembrie. Vreau să mă edific, vizavi de această decizie a Curţii de Conturi să văd dacă îmi permite să investesc”.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătăţii anunţă că aşteaptă un răspuns final de la Primărie.

Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii: „Înţelegem că domnul primar trebuie să se consulte cu Curtea de Conturi, e firesc, pentru că există anumite neclarităţi apropo de înregistrarea contabilă a investiţiilor efectuate în condiţiile în care patrimoniul, administrarea respectiv subordonarea unităţii sanitare sunt la trei instituţii diferite.”

În cazul în care Primăria alege să nu investească, Ministerul Sănătăţii este cel care trebuie să aloce fondurile. Secţia de ATI a Spitalul de Arsuri a fost închisă după ce un medic a făcut publice imaginile în care un pacient avea larve pe răni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri