Sari la conținut

Învingătoare în lupta cu sistemul. O angajată a Protecţiei Copilului a câştigat procesul cu instituţia

O ţară întreagă era revoltată când directoarea centrului de plasament din Galaţi făcea publice înregistrările ce demonstrau că orfanii erau terorizaţi de asistente. Şefii directoarei au considerat însă că trebuie să o suspende din funcţie, pentru că şi-a înregistrat colegele fără să le anunţe. Apoi a fost concediată. Femeia şi-a cautat dreptatea în instanţă şi a câştigat.

Pentru mine, această decizie înseamnă faptul că un sistem învechit e posibil să se schimbe. Îmi doresc să se schimbe lucrurile pentru copiii cu dizabilităţi şi din cadrul centrului, dar şi din cadrul sistemului”, a spus Mioara Gheorghiu, directoarea suspendată.

Judecătorii au obligat Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi să îi plătească şi salariul pentru cele opt luni în care nu a avut serviciu.

S-a câştigat anularea deciziei de suspendare cu obligarea pentru instituţie la plata drepturilor salariale actualizate şi indexate până la data plăţii efective”, a spus avocatul Carmen Bordei.

Ceilalţi membri din conducerea centrului de plasament încearcă să uite scandalul.

Deşi înregistrările dovedeau că mai multe persoane agresează copiii cu dizabilităţi, prima concediată a fost chiar şefa centrului de plasament, cea care a şi reclamat aceste abuzuri. A urmat apoi o altă angajată. A urmat apoi o altă angajată care acum este cercetată penal. În rest, celelalte asistente se ocupă în continuare de copiii de la acelaşi centru de plasament

Pe aceeași temă