Iohannis transmite Patriarhului „prețuirea pentru dedicarea socială” a BOR

Data publicării:
patriarhul daniel klaus iohannis FB Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, i-a trimis, sâmbătă, Patriarhului Daniel, un mesaj cu prilejul aniversării a zece ani de la întronizarea Preafericirii Sale, în care își manifestă „prețuirea pentru dedicarea socială a Bisericii Ortodoxe Române (BOR)”, informează Agerpres.

„La aniversarea a zece ani de la întronizarea Preafericirii Voastre în înalta demnitate de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, îmi face o deosebită plăcere să vă adresez urările mele cele mai calde de sănătate, slujire rodnică și putere de muncă, în continuarea și desăvârșirea proiectelor importante pe care le-ați inițiat în cursul acestor zece ani de arhipăstorire. Se împlinește o decadă plină de provocări, pentru Biserică și societate în ansamblu, dar și de realizări semnificative pentru Biserica Ortodoxă Română. Celebrarea întronizării Preafericirii Voastre aduce laolaltă eparhiile din țară și cele din diaspora, cărora Preafericirea Voastră le-ați arătat o atenție deosebită, sprijinind înființarea de noi parohii, școli și spitale, întărind astfel legătura de limbă, credință și cultură cu România”, afirmă Iohannis într-un mesaj prezentat de consilierul prezidențial Sergiu Nistor cu acest prilej.

Șeful statului a adăugat că apreciază în mod deosebit cinstirea pe care Biserica Ortodoxă Română o aduce, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, eroilor români pentru a căror pomenire se va sfinți, în anul Marii Uniri, Catedrala Mântuirii Neamului.

„Anii acestei fructuoase decade s-au desfășurat sub semnul unor aniversări emblematice pentru identitatea poporului român. Marcarea acestora a întărit în conștiința colectivă valorile morale și spiritualitatea creștină, transmițând prin acestea un mesaj esențial tinerilor. La ceas aniversar, vă transmit prețuirea mea pentru dedicarea socială a Bisericii Ortodoxe Române și pentru activitatea prin care aceasta a contribuit la cunoașterea istoriei și a jertfelor pentru libertatea și demnitatea noastră. Fie ca celebrarea de astăzi să vă întărească în lucrarea pentru binele comun, în spiritul valorilor creștine. Vă doresc să desăvârșiți în noul an de patriarhat proiectele importante pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru întreaga societate românească”, a mai spus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri