Ion Pisc, BNS: Peste 10.000 de angajaţi din companiile de stat vor fi concediaţi

Data publicării:
concedieri

Circa 10.000 de angajaţi din companiile de stat ar putea rămâne fără loc de muncă până la finalul anului, estimează sindicaliştii care au încercat să găsească o soluţie la discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional de marţi, fără să aibă însă succes. Problema disponibilizărilor nu a mai fost analizată, din lipsă de timp, dar oficialii FMI le-au spus sindicaliştilor să caute o soluţie cu Executivul.

Potrivit sindicaliştilor, angajaţii disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, întrucât nu sunt bani la buget.

„După estimarea noastră, pierderea locurilor de muncă se ridica la peste 10.000 în următoarea perioadă, până la finalul anului”, afirmă Ion Pisc, vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical

„Cele mai multe disponibilizări sunt la Poşta Română, 3650, apoi în partea de energie, şi mă refer la producători, la servicii din domeniul Electrica SA. Nu sunt soluţii pentru reconversia acestor salariaţi; practic, aceşti oameni nu pot beneficia nici de prevederile Ordonanţei 36 dată de Guvern, în mare parte întrucât răspunsul Ministerului Finanţelor Publice este unul singur: nu sunt bani”, a adăugat liderul sindical.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri