Sari la conținut

IPS Streza adună dovezi pentru canonizarea lui Arsenie Boca

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, anunță că va continua să adune dovezi pentru o posibilă canonizare a lui Arsenie Boca, atât documente scrise, cât și mărturii ale celor care au fost martorii unor minuni.

tatuaj arsenie boca

"Adunăm dovezi și studiem. Noi alegem ce trebuie. S-au făcut mai multe referate. Când avem studiul document, îl prezentăm Patriarhiei. Luăm și mărturii ale oamenilor care pot fi dovedite, nu că au auzit", a declarat marți, pentru AGERPRES, Mitropolitul Ardealului.

Comisia de canonizare a lui Arsenie Boca, condusă de Mitropolitul Ardealului, s-a reunit luni, pentru ultima dată în 2016, la Mănăstirea Prislop, unde este îngropat preotul supranumit "Sfântul Ardealului".

"Luni s-au desfășurat lucrările Comisiei speciale teologice pentru a cerceta viața, opera și activitatea misionară și duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca, în vederea întocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare. Lucrările comisiei s-au concretizat într-o sistematizare teologico-științifică a scrierilor Părintelui Arsenie Boca, a documentelor de arhivă, precum și a diverselor publicații apărute de-a lungul timpului cu privire la viața și activitatea duhovnicului de la Mănăstirile Sâmbăta și Prislop", se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a declarat, în 2014, într-un interviu acordat AGERPRES, că Biserica Ortodoxă Română nu se opune canonizării părintelui Arsenie Boca. Mai mult, mitropolitul Ardealului mărturisea atunci că "ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze și el pe actul de canonizare". Laurențiu Streza recunoaște că întâlnirile sale cu părintele Arsenie Boca au fost "providențiale".

Pe aceeași temă