Jandarmii care au salvat o familie de la sărăcie

Data publicării:
jandarmi

Un apel la 112 a schimbat viața unei familii din Arad, care locuia în frig şi beznă. Chemați la o intervenție, jandarmii au descoperit povestea unui tată rămas fără serviciu, care îşi creşte singur cei doi copii, de 11 şi 13 ani. Oamenii legii au plătit facturile restante, au cumpărat mâncare şi au făcut rost de bani cu care vor renova locuința celor trei.

În februarie, jandarmii au fost chemați de urgență să intervină într-un parc din Arad, unde un bărbat încerca să îşi convingă băiatul de 10 ani, fugit de acasă, să se întoarcă. Din informațiile primite atunci, oamenii legii credeau că au de a face cu un posibil caz de răpire, însă ce a urmat pare desprins dintr-un film. Băiatul le-a spus că e mai bine în ger decât acasă.

Cristian Năstase, jandarm: „El ne-a spus că vrea să stea mai mult prin parcuri cu copiii pentru că acasă este frig, nu au curent, nu au condițiile necesare. Auzind astea, i-am urcat pe amândoi în maşină şi ne-am deplasat la domiciliul lor, să vedem care este treaba acolo.”

Jandarmii au găsit o locuinţă sărăcăcioasă, fără caldură, fără lumină. Un tată singur, care îşi pierduse locul de muncă şi se chinuia să supravieţuiască cu cei doi copii. Oamenii legii nu au rămas indiferenți şi i-au ajutat.

Cristian Năstase, jandarm: „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mergem la curent, să vedem ce datorii are. Acolo avea vreo 300 şi ceva de lei. Am adunat noi banii şi i-am reconectat curentul. Am găsit un cabinet medical care a plătit factura, care de acum încolo o plăteşte permanent.”

Samaritenii în uniformă s-au interesat şi de situația celor doi copii la şcoală. Au descoperit că fata, de 13 ani, este un elev model.

Florin Roz, jandarm: „Am luat legătura cu cineva şi o să le aducă o maşină nouă de spălat, rechizitele şcolare pentru noul an şcolar, haine şi o firmă din Timişoara am înțeles că se va ocupa de renovarea apartamentului.”

Cei care vor să ajute familia din Arad pot să-i contacteze pe reprezentații Inspectoratului de Jandarmi Arad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri