Sari la conținut

Joaca de la serviciu. Companiile multinaţionale amenajează spaţii de relaxare pentru angajaţi

Un spaţiu de relaxare la birou poate fi reţeta succesului pentru orice companie. Angajaţii rezolvă sarcinile de lucru într-un timp mai scurt pentru că au mai multă imaginaţie, spun specialiştii, aşa că 70% dintre firme deja au amenajat astfel de zone.

În această companie IT, membrii echipei au la dispoziţie canapele sau balansoare într-o cameră cu tematică marină şi pereţi de sticlă ce aduc multă lumină naturală.

Patronii care vor să aibă angajaţi creativi şi cu randament maxim nu le impun program fix. Singura condiţie este să îşi facă treaba şi să nu tragă de timp.

Între crearea unui program informatic şi o platformă de comerţ virtual, angajaţii demonstrează ce înseamnă spiritul de competiţie în timp ce joacă golf, fussball sau ping-pong.

La fel de fericiţi sunt şi angajaţii unei firme producătoare de software. Şedinţele între departamente sunt mai puţin încordate pentru că se ţin în sala de joacă.

Indiferent de biroul în care lucrează, angajaţii admit că o zi de muncă trece mai uşor când au la dispoziţie un colţ Multimedia plin cu console de jocuri sau hamace din care să testezi softul abia creat.

Unele companii au mers chiar mai departe. Au recreat sufrageria de acasă şi, mai în glumă, mai în serios, angajaţii spun că piscina le mai lipseşte.