Judeţul cu cele mai multe firme deschise de tineri

Data publicării:
dosare legi functii

Daniel Oltean e specialist în design industrial, iar pentru că salariile în acest domeniu sunt destul de mici, şi-a înfiinţat propria firmă. E vorba de un SRL-D, adică o societate cu răspundere limitată - debutant. Statul i-a oferit 90 la sută din suma de care avea nevoie pentru a-şi dota atelierul.

Daniel Oltean, antreprenor: „Am făcut un împrumut de la bancă pe baza contractului de co-finanţare de la stat. Am mers la bancă şi mi-au oferit 90% din suma care mi-o deconta statul. A fost o sumă de 27.000 de euro”.

Acest traseu profesional a fost urmat şi de mulţi alţi tineri din Cluj.

Răzvan Marcuş, antreprenor: „Am zis să nu stau să lucrez pentru alţii, mai bine lucrez pentru mine. Cum lucrezi pentru tine nu vei lucra niciodată pentru alţii”.

Dorinţa tinerilor din Cluj de a reuşi pe cont propriu se vede şi în statistici.

3.042 de SRL-D-uri au fost înfiinţate, în judeţul Cluj, anul trecut, până în luna octombrie. Raportat la populaţia judeţului asta înseamnă o afacere nou deschisă la 200 de locuitori. Clujul este devansat doar de Capitală cu 3.201 de astfel de firme nou înfiinţate. Vorbim însă de o populaţie de trei ori mai mare decât cea a judeţului Cluj.

La polul opus e judeţul Covasna.

Anul trecut în judeţul Covasna au fost înfiinţate aproximativ 90 de SRL-D-uri. Însă chiar şi aşa nu toate sunt acum funcţionale.

Prin cele două programe finanţate de stat, START şi SRL-D, prin care tinerii pot obţine o finanţare nerambursabilă de până la 27.000 de euro, respectiv 10.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri