JURNAL PENTRU COPII. Cardul care ajută părinții când le dispar copiii

Data publicării:
exercitii logopedie copii flickr

În momentul în care cel mic dispare, USB-ul trebuie introdus în primul calculator.

„Trimitem instantaneu un mesaj de alertare către autorităţi şi aici menţionăm: Poliţia Română, centrul Focus pentru copii dispăruţi, care este o organizaţie de mare ajutor în astfel de situaţii, firma de securitate din spaţiul în care s-a pierdut copilul. Deci, toate aceste organizaţii vor avea instantaneu informaţii despre faptul caun copil s-a pierdut, toate datele sunt ataşate acestui mesaj”, spune Cristina Mateoiu, reprezentat My Safe Kid.

În momentul în care dispare un copil se pierde o oră cu alertarea autorităţilor, obţinerea datelor de contact şi găsirea unei fotografii. Având acest USB, părintele nu trebuie decât să introducă cardul în primul calculator iar procesul de alarmare al autorităţilor începe chiar din acel moment.

„Asta este singurul lucru pe care trebuie să îl facă părintele, să scrie de unde a dispărut copilul, cu ce era îmbrăcat, dacă avea ceva asupra lui, dacă are alte probleme medicale decât cele pe care le avea în momentul în care s-a făcut USB-ul şi de care este bine să ştie cel care găseşte copilul şi trecem mai departe”, explică reprezentantul My Safe Kid.

„În plus, părintele poate să-şi tipărească imediat, de la primul calculator la care s-a logat, afişe sau flayere care anunţă dispariţia, care dau detalii despre momentul dispariţiei şi despre felul în care arăta copilul în momentul în care a dsiparut”, adaugă Cristina Mateoiu.

În cazul în care copilul a dispărut în zone care beneficiază de displayuri, cum ar fi aeroporturi, gări, stadioane sau mall-uri, afişul cu fotografia şi datele de contact ale copilului pot fi afişate imediat pe ecran.

„Copilul ne poate dispărea din ochi în mai puţin de două secunde şi asta se întâmplă mult mai frecvent decât îşi imaginează mulţi părinţi. Şi atunci, un astfel de sistem îţi da măcar liniştea că, la o adică, poţi să acţionezi măcar în sensul asta”, spune Cristina Mateoiu.

Florentina este una dintre mămicile care, la un moment dat şi-a dat seama că fiul ei dispăruse. Experienţa a fost îngrozitoare aşa că şi-a luat un card de identificare. Mai mult, ea a optat pentru un alt sistem de alertare: o buburuză care o anunţă atunci când copilul este la o distanţă mai mare de 500 de metri.

Un sistem care-i ajută pe părinţi să-şi găsească rapid copiii costă între 110 si 130 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri