Jurnalistul Digi24 Balazs Barabas, moderatorul unei conferințe a studenților diplomați

Data publicării:
balazs 20barabas-57172

Conferința pe tema „Diplomația economică – pilon al politicii externe românești?”, orgaznizată de Clubul Studenților Diplomați, va avea loc mâine în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Clubul Studenţilor Diplomaţi, proiect aflat la a IV-a ediţie, al Asociaţiei Studenţilor Economişti din România, este destinat studenților din şase centre universitare: ASE, SNSPA, Universitatea București, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Româno - Americană și Universitatea Dimitre Cantemir.

Scopul declarat al proiectului este de a facilita accesul unui număr cât mai mare de studenți la mediul diplomatic și de a oferi o reală oportunitate de a învăța ce înseamnă diplomația și ce presupune cariera de diplomat.

Moderatorul întregii conferinţe va fi realizatorul de televiziune Balazs Barabas, cel care, săptămânal, introduce telespectatorii Digi24 în lumea mai puţin accesibilă a diplomaţiei mondiale, prin emisiunea „Paşaport diplomatic”.

La această conferinţă sunt așteptați să participe Leonard Orban, fost comisar european, Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, academician Gheorghe Zaman, director IEN.

Printre temele pe care organizatorii intenţionează să le lanseze pentru dezbatere se numără cum sunt promovate interesele economice ale României în străinătate, cum se pot recâștiga piețele din afara Uniunii Europene prin intermediul birourilor de promovare economică, cum sunt influențate relațiile financiare internaționale de către deciziile de politică externă ale României sau cum se poate grăbi prin intermediul diplomației economice ieșirea din recesiunea mondială, pentru a enumera doar câteva dintre ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri