Klemm: SUA încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale

Data publicării:
hans klemm
Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, spune că Statele Unite încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale, pe care le vede ca pe un mijloc de dezinstituţionalizare a copiilor aflaţi în grija statului.

hans klemm
Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Un lucru pe care SUA l-au încurajat, pentru a ajuta în acest sens (al dezinstituţionalizării - n.r.), este ca România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale. Vedem aceste adopţii ca pe un mijloc de dezinstituţionalizare. Pentru a avea o mai bună înţelegere - este încă un obiectiv important, este bine ca eu să înţeleg ceea ce se întâmplă în teritoriu, ce greutăţi întâmpină copiii care se află în această situaţie”, a spus ambasadorul SUA, citat de Agerpres.

Hans Klemm a adăugat că există un interes al cetăţenilor americani de a adopta copii români, însă, în prezent, acest lucru este posibil doar dacă persoana din Statele Unite care adoptă este, la rândul său, român.

Există dorinţa de a adopta copii români, este permis şi în fiecare an are loc un număr mic de astfel de adopţii dacă cel care adoptă din SUA este român. În aceste circumstanţe, este permisă adopţia. Chiar în urmă cu câteva săptămâni, am eliberat viza pentru cineva care a fost adoptat de o familie din SUA”, a spus Klemm.

Ambasadorul SUA a vizitat o casă de tip familial construită de fundaţia Hope and Homes for Chidren (HHC) la Bistrița. Aceasta a fost inaugurată la începutul lunii iulie, alături de alte două case de tip familial construite prin intermediul fundaţiei HHC în oraşul Năsăud.

În fiecare din aceste case locuiesc câte 14 copii proveniţi de la centrul de plasament din Năsăud, care a fost închis.

Ambasadorul s-a declarat impresionat de calitatea lucrărilor, dar şi de starea în care i-a găsit pe copii, despre care a spus că sunt „fericiţi”.

La evenimentul de marţi, de la Bistriţa, au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi directorul regional al HHC, Ştefan Dărăbuş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri