L. Dragnea: În privinţa modificării vârstei de pensionare, e o discuţie pe care o vom avea

Data actualizării: Data publicării:
pensionari agerpres_7580528

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că noua lege a pensiilor trebuie adoptată de Parlament în sesiunea care va începe la 1 septembrie. El a dat asigurări că pensiile nu vor scădea, ci vor creşte cele mici. Dragnea a mai spus că urmează să aibă loc şi o discuţie privind vârstele de pensionare, însă nu există în acest moment o intenţie de creştere.

pensionari agerpres_7580528
FOTO: Agerpres

Întrebat dacă noua lege va presupune şi modificarea vârstei de pensionare, Dragnea a spus că în acest moment nu s-a discutat despre aşa ceva.

"Acum e vorba de modul de calcul al pensiilor. În ceea ce priveşte modificarea vârstei de pensionare, e o discuţie pe care o vom avea. Trebuie argumente serioase pentru a se umbla la modificarea vârstei", a spus el.

Dragnea a dat asigurări că pensiile nu vor scădea prin recalculări.

"Nicio pensie nu va scădea, pentru că este un drept câştigat la care nu umblăm. Ne interesează ca pensiile care sunt mici şi foarte mici să înceapă să crească", a explicat liderul PSD, la un post de televiziune, citat de News.ro.

Liviu Dragnea a spus că PSD-ALDE au toate condiţiile ca legea să fie adoptată în sesiunea parlamentară care va începe la 1 septembrie.

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seară că proiectul legii pensiilor a fost finalizat de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, iar în următoarele săptămâni va fi în dezbatere în Guvern.

"Ştiu că doamna ministru Olguţa Vasilescu a finalizat, la nivel de minister, proiectul Legii pensiilor. Va urma acum dezbaterea interministerială, ne întâlnim la nivel de guvern, decizia politică, şi el va trebui implementat", a spus premierul.

Întrebat dacă proiectul va duce măcar la diminuarea nedreptăţilor, premierul a spus că acesta este unul dintre scopurile principale.

De asemenea, întrebat dacă aşteaptă acest proiect săptămâna viitoare de la Ministerul Muncii, Mihai Tudose a răpuns: "Săptămâna viitoare, în două săptămâni să fie într-o primă discuţie între noi".

El a adăugat că noul sistem de pensii trebuie făcut "excelent" pentru că, odată implementat, va trebui să rămână pentru foarte multă vreme, pentru a nu începe din nou "cu peticitul, cu cârpitul, cu cusutul".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri