Laboratorul de unt și bere din facultate

Data publicării:
bere

Zeci de studenţi de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor fac practică în staţiile pilot de lapte, carne şi bere. Săptămâna aceasta, tinerii fac unt şi telemea! Primul ingredient - teoria.

„Cantitatea de unt pe care o vom face rezultă din cantiatea de grăsime pe care o obţinem din degresarea laptelui”, a spus profesorul. A urmat apoi practica. Îndrumătorii spun că produsele care ies de pe mâna studenţilor sunt aproape de hrana naturală, cea tradiţională.

„Avem un produs obţinut, o brânză proaspătă, obţinută ca la ţară numai că în condiţii de igienă mult mult mai avansate”, a spus Octavian Gavrilă, inginer industrie alimentară

Aceste alimente ajung fie la cantina studenţească, fie în magazinul din campus. În ziua în care se primeşte marfă, produsele din carne se vând în câteva minute. Studenţii care au lucrat în staţii se mândresc atunci când cumpără preparatele făcute chiar de ei în timpul practicii.

„La staţia de carne am lucrat mai mult, am stat un an de zile, am făcut produse, am şi cumpărat, avem un magazin, deci produse făcute de mine le-am şi gustat, sunt foarte bune”.

„Şi procesul tehnologic este dificil prin prisma faptului că este de lungă durată şi necesită atenţie. Dar mândria de a obţine singur un produs e mare”, a spus Iulia Bleoancă, şef de lucrări Facultatea de Ştiinţe Alimentare Galaţi. Implementarea celor trei staţii a costat 3 milioane de euro, bani europeni. Mai mulţi oameni de afaceri sunt intersaţi de dezvoltarea unor proiecte de cercetare în staţiile pilot de la Galaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri