Lapte fără termen de valabilitate în școli din Brașov

Data publicării:
laptic

Mai mulţi braşoveni care au copiii la două şcoli diferite au sesizat Protecţia Consumatorilor. Oamenii spun că pe punguţele cu lapte aduse de copii de la şcoală nu există niciun termen de valabilitate. În alte cazuri, termenul de valabilitate există, dar fusese depăşit.

Directoarea uneia dintre şcoli spune că nu verifică produsele primite în programul Cornul şi laptele.

„Cutiile vin sigilate. Noi deschidem o parte din cutii, să vedem dacă seria corespunde facturilor, însă, o mie de pacheţele de lapte nu le putem verifica în clipa în care ni s-au distribuit”, explică Silvia Baciu, directorul Şcolii Generale nr.5 Braşov

„Acestea nu au termen de valabilitate. În această şcoală s-au găsit 353 de astfel de punguliţe. Legislaţia prevede cu exactitate inscripţionarea acestei date şi imposibiltatea de comercializare a produselor care nu au aceste înscrisuri. Putem să suspectăm orice problemă”, spune Sorin Susanu, comisarul şef al CRPC Braşov.

În toate şcolile din Braşov, laptele este distribuit de o singură firmă, care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean.

Conducerea societăţii riscă o amendă de până la 50.000 lei şi suspendarea activităţii dacă analizele arată că laptele ar putea fi periculos pentru sănătatea copiilor. De asemenea, ar putea fi sancţionate şi conducerile şcolilor în care au fost găsite nereguli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri