Lăsată fără casă de trenul de mare viteză. Femeia de 84 de ani s-a baricadat în casă, pentru a opri buldozerele

Data publicării:
DEMOPA

Nemulţumită de banii pe care ar trebui să-i primească de la Guvern, femeia s-a baricadat într-o cameră împreună cu fiul său. Executorul judecătoresc a fost nevoit să oprească pentru moment demolarea. Femeia a locuit mai bine de 50 de ani în casa din localitatea Cistei, judeţul Alba. În doar câteva minute a văzut cum jumătate din clădire este culcată la pământ, pentru că se află pe locul pe unde va trece calea ferată de mare viteză.

Gospodăria femeii se întinde pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Are şi o livadă cu peste 300 de pomi. Ca să plece de acolo, Guvernul i-a propus suma de 90.410 lei, adică aproximativ 20.000 de euro. Fiul proprietarei spune, însă, că o astfel de gospodărie ar valora aproximativ 70.000 de euro.

"Debitorii au refuzat de bună voie să-şi exgecute obligaţiile prevăzute şi deşi s-a încercat la data de 15 printr-un proces verbal ca de comun acord să-şi execute de bună voie obligaţiile. Şi astăzi s-a continuat executarea”, a spus Florin Sapta, executor judecătoresc.

Bătrâna nu a primit până acum niciun leu de la Guvern pentru că, după moartea soţului, nu a făcut succesiunea, care costă câteva mii de lei. Cu ultimele puteri, s-a baricadat cu fiul ei într-o cameră din casă.

Văzând că nu reuşeşte să o convingă pe femeie, executorul judecătoresc a amânat demolarea. În situaţia bătrânei sunt şI alţi localnici, care au acceptat, însă, condiţiile impuse de stat. Noul traseu feroviar va lega vama Curtici de Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri