Sari la conținut

Lăsată fără casă de trenul de mare viteză. Femeia de 84 de ani s-a baricadat în casă, pentru a opri buldozerele

Nemulţumită de banii pe care ar trebui să-i primească de la Guvern, femeia s-a baricadat într-o cameră împreună cu fiul său. Executorul judecătoresc a fost nevoit să oprească pentru moment demolarea. Femeia a locuit mai bine de 50 de ani în casa din localitatea Cistei, judeţul Alba. În doar câteva minute a văzut cum jumătate din clădire este culcată la pământ, pentru că se află pe locul pe unde va trece calea ferată de mare viteză.

Gospodăria femeii se întinde pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Are şi o livadă cu peste 300 de pomi. Ca să plece de acolo, Guvernul i-a propus suma de 90.410 lei, adică aproximativ 20.000 de euro. Fiul proprietarei spune, însă, că o astfel de gospodărie ar valora aproximativ 70.000 de euro.

"Debitorii au refuzat de bună voie să-şi exgecute obligaţiile prevăzute şi deşi s-a încercat la data de 15 printr-un proces verbal ca de comun acord să-şi execute de bună voie obligaţiile. Şi astăzi s-a continuat executarea”, a spus Florin Sapta, executor judecătoresc.

Bătrâna nu a primit până acum niciun leu de la Guvern pentru că, după moartea soţului, nu a făcut succesiunea, care costă câteva mii de lei. Cu ultimele puteri, s-a baricadat cu fiul ei într-o cameră din casă.

Văzând că nu reuşeşte să o convingă pe femeie, executorul judecătoresc a amânat demolarea. În situaţia bătrânei sunt şI alţi localnici, care au acceptat, însă, condiţiile impuse de stat. Noul traseu feroviar va lega vama Curtici de Braşov.

Pe aceeași temă