Legea care îi sancționează pe șoferii care transportă autostopiști, greu de aplicat

Data publicării:
autostoplege

Negocierile sunt la ordinea zilei în autogările de la marginea marilor oraşe. Șoferii opresc, de obicei, la ieşirea din Capitală şi îi adună pe autostopiştii aflaţi pe marginea drumului. O afacere din care ies ceva bani. Şi, uneori, nu sunt puţini.

În cazul în care sunt prinşi de poliţie în timp ce racolează oameni de pe marginea drumului, şoferii sunt amendaţi cu până la 5.000 de lei.

Legea a apărut după ce transportatorii autorizaţi s-au trezit sufocaţi de o concurenţă căreia nu-i puteau face faţă - şoferi cu microbuze personale care transformaseră autostopul într-o adevărată afacere.

Problema vine însă în momentul în care legea ar trebui să fie şi aplicată. Poliţiştii nu ştiu până acum cum vor fi depistaţi şoferii care îi transportă ilegal pe cei care fac autostopul.

Un sfat vine de la iniţiatorul proiectului, Augustin Hagiu, preşedinte de onoare al Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier.

Există agenți infiltrați, există monitorizări ale celor care transportă ilegal, aceste lucruri s-au făcut”, a declarat Augustin Hagiu.

Legea mai menţionează că şoferii care iau pasageri de ocazie pot fi sancţionaţi doar dacă sunt prinşi în mod repetat, dar nu lămureşte cum se poate demonstra acest lucru.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri