Legea pensiilor ar putea fi modificată din nou. Noi situaţii în care va fi redusă vârsta de pensionare 

Data publicării:
pensionari -Mediafax Foto-Cristiana Sabau-4

În şedinţa de marţi, senatorii au adoptat un proiect de act normativ care prevede că persoanele care au lucrat în grupa I de muncă mai puţin de şase ani vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare, notează avocatnet.ro.

Mai precis, actul stabileşte că perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I care sunt mai mici de şase ani şi cele realizate în grupa a II-a până la dată de 1 aprilie 2001, vor constitui stagiu de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor de pensionare.

În prezent, legea pensiilor stabileşte că de reducerea vârstei de pensionare beneficiază doar cei care au lucrat în grupa I mai mult de şase ani. Totodată, reducerea vârstei standard de pensionare este un drept al persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în calitate de prima Camera sesizată, ceea ce înseamnă că, pentru a se aplică, acesta trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor. Reducerile la vârstă de pensionare pentru cei care au lucrat în grupa I, introduse în 2013

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri