Kelemen Hunor dă de înțeles că UDMR nu va susține PSD la votul pentru legea pensiilor

Data publicării:
kelemen hunor

PSD-ALDE se clatină în Parlament. Au fost amânări pe bandă rulantă, miercuri, în privinţa unor legi importante, precum legea pensiilor şi cea privind evaziunea fiscală. Oficial, liderii de grup nu s-au pus de acord. Neoficial, social-democraţii nu mai sunt atât de convinşi că pot trece legile cu succes la vot, după ce recent au pierdut patru deputaţi, care au plecat la formaţiunea lui Victor Ponta.

Legea pensiilor, care miercuri trebuia să primească votul final în Camera Deputaților, este una dintre legile amânate la vot. Era în fața ultimului pas îniantea promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis. Printre parlamentari sunt voci care susţin că PSD nu ar fi reuşit să strângă suficiente voturi pentru a trece această lege. În plus, nu sunt siguri nici de votul UDMR. Liderul maghiarilor, Kelemen Hunor, a criticat legea pensiilor.

„E o lege mai bună decât cea actuală, dar e și o problemă. Problema persoanelor cu dizabilități, noi avem ieri un amendament în comisia de specialitate, mai întâi a fost votat, după pauză au reluat votul și a picat. Nu poți să scoți din sistemul pensiilor aceste persoane, nu poți să spui că vei veni cu altă lege și vei introduce în sistemul social. Putem discuta de impactul financiar, dar trebuie să vedem cifrele, se poate spune că sunt anumite probleme de ordin administrativ, dar trebuie rezolvate administrativ aceste probleme, în comisiile care stabilesc gradul de invaliditate și în sistemul de pensii aceste persoane trebuie să se regăsească, asta a fost și este solicitarea noastră, mai ales că legea intră în vigoare în 2021, deci e timp, doi ani, să rezolvi și problemele administrative, și cele legate de impactul financiar. Nu poți să spui că aceste persoane nu trebuie să se regăsească în acest sistem”, a declarat miercuri Kelemen Hunor.

Întrebat dacă aceasta este o condiție pentru a vota legea pensiilor, liderul UDMR a spus că „nu e altceva decât o discuție. În acest moment se discută în continuare și se va discuta în continuare, că astăzi nu e pe ordinea de zi și probabil că se va găși o soluție. Cel puțin eu sper că se va găsi o soluție pentru această categorie, pentru aceste persoane. Amendamente există, noi vom susține amendamentul și în plenul Camerei Deputaților, când va ajunge acest proict în plen, dar decoamdată mai mult nu pot să spun, până nu văd ce se întâmplă cu amendamentul”, a spus liderul UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri