Ministru: Legea pensiilor este un act de curaj

Data publicării:
bani lei portofel_shutterstock_662110411

Legea pensiilor, aproape gata să intre în Guvern şi apoi să ajungă în Parlament. Legea se va aplica eşalonat până în 2021, ceea ce înseamnă că punctul de pensie va creşte şi el cu fiecare an.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici spune că această lege este un act de curaj. Peste 5 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creşteri. Cum va suporta bugetul aceste creşteri rămâne de văzut.

Eugen Teodorovici: „Este un impact foarte mare. Obligaţia noastră ca Finanţe este să găsim la formula propusă acea parte financiară pentru a susţine începând cu 2021 această lege a pensiilor.

Spunea domnul preşedinte Dragnea că este un act de curaj. Şi spunând asta, cred că spun totul. Aici, la fel, zic eu, este foarte importantă zona de finanţe cum găseşte nu una, ci mai multe soluţii la ceea ce ne-am asumat faţă de populaţie. Şi, eu repet, atunci când vine vorba de veniturile populaţiei, că sunt salarii, că sunt pensii, că e public, că e privat pe zona de salarii, lucrurile trebuie să schimbate, dar nu doar prin vorbe, ci şi prin acţiuni concrete. E adevărat, nu trebuie să omorâm zona privată, zona economică.

Aşa că, cu această nouă lege a pensiilor, atunci când vom ieşi din Ministerul Finanţelor cu un aviz, ceea ce şi avizăm va fi clar sustenabil.”

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri