Olguţa Vasilescu, despre liderul „Cartel Alfa”: De fiecare dată spune minciuni

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu proiect pensii inquam octav ganea 20180810121859_IMG_7103-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus vineri că i-a dat destule replici până acum preşedintelui CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, care „se visează un fel de Casandra şi anunţă de fiecare dată veştile negative, numai că nu are talentul Casandrei şi de fiecare dată spune minciuni”. Olguţa Vasilescu a explicat că acesta a susţinut că vor scădea salariile după aplicarea noii legi a salarizării, că vor scădea şi după transferul contribuţiilor, iar acum spune că femeile vor avea pensii mai mici după aplicare noii legi a pensiilor, cu toate că nu a văzut proiectul când a făcut declaraţiile.

olguta vasilescu proiect pensii inquam octav ganea 20180810121859_IMG_7103-01
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

I-am dat foarte multe replici până acum acestui domn care se visează un fel de Casandra şi anunţă de fiecare dată veştile negative, numai că nu are talentul Casandrei şi de fiecare dată spune minciuni”, a spus Olguţa Vasilescu, întrebată cum comentează afirmaţiile preşedintelui CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, potrivit cărora pensiile femeilor vor fi diminuate după aplicarea noii legi.

Ea a mai spus că preşedintele a susţinut că salariile vor scădea după aplicarea noii legi a salarizării şi după trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, iar acum spune acelaşi lucru despre pensii, cu toate că nu a văzut proiectul.

„Aşa a spus şi la legea salarizării şi am avut sinicatele în stradă, că în administraţia publică locală vor scădea salariile ca urmare a legii salarizării şi după aceea tot dumnealui ne-a acuzat la televizor că au ajuns atât de mari acele salarii încât devin nesustenabile pentru bugetul localităţilor. La transferul contribuţiilor la fel a spus că vom pierde salariaţii, la fel v-aţi convins că nu a pierdut nimeni dacă angajatorul a operat corec în contabilitate şi acum vine şi spune că scad pensiile femeilor, în condiţiile în care dumnealui nici nu citise legea, pentru că proiectul de lege nu a fost publicat”, a mai spus ministrul Muncii.

Casandra, în mitologia greacă, era fiica regelui Priam și a reginei Hecuba și fusese blestemată să facă profeții adevărate, dar pe care nimeni să nu le creadă.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, proiectul legii pensiilor.

Preşedintele Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat joi că proiectul noii Legi a pensiilor va discrimina femeile, care vor primi pensii mai mici chiar şi cu 30% faţă de bărbaţi, dacă statul nu le va acorda alte compensaţii.

„Fără să vedem deocamdată textul proiectului, din prezentările de până acum se prezintă mai multe deficienţe. Una dintre ele este discriminarea împotriva femeilor, în sensul în care, făcându-se o împărţire pe numărul de ani de cotizare, în momentul respectiv femeile, care au un stagiu de cotizare mai mic decât al bărbaţilor, vor avea pensia mai mică. Dacă adăugăm şi facilităţile despre care se vorbeşte, aparent facilităţi, adică pentru femeile cu mai mult de trei copii se reduce stagiul complet de cotizare, în loc de 30 de ani sau 33, să fie mai mic cu până la 6 ani, am înţeles din prezentare, în momentul respectiv ele vor avea pensii foarte mici”, a arătat Hossu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri