Leneșii dintr-o comună au rămas fără ajutorul social

Data publicării:
lenesi

Un primar de comună din județul Botoşani a pus piciorul în prag. Sătul să-i vadă pe asistații social cum stau la birt, în loc să munceacsă, i-a tăiat de pe listele de ajutoare.

Nemulţumirea primarului din Ştefăneşti a pornit de la refuzul asistaţilor social de a se prezenta la muncă în folosul comunităţii. În funcţie de banii pe care îi primesc, legea îi obligă pe aceştia să lucreze câteva zeci de ore în fiecare lună, în general la curăţenia localităţilor.

La Ştefăneşti, aproape 500 de persoane, adică jumătate dintre cei care primeau ajutoarele sociale, nu s-au prezentat niciodată la activități de strâns frunzele, curățat rigolele sau desfundat podețele. În aceste condiţii, Primăria a decis să nu le mai mai acorde banii pentru subzistenţă.

În pofida nemulţumirilor stârnite de această măsură, reprezentanţii municipalităţii spun că vor verifica de acum în fiecare lună dacă asistaţii social se prezintă la muncă, iar cei care au absenţe vor rămâne în mod automat fără bani.

Florin Buțura, primarul oraşului Ștefănești: N-au respectat legea, n-au făcut orele, n-au adus adeverințe de la forțele de muncă. Pentru o singură persoană trebuie să facă două zile, însemnând 16 ore... Pentru două persoane membri în familie, patru zile de muncă, adică nu mi se pare o chestie foarte grea să nu facă patru zile. La strâns hârtiile, la măturat, la desfundat podurile, lucruri ușoare din punctul meu de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri