Leon Dănăilă îşi cere scuze pentru "exprimarea nefericită" şi face noi precizări

Data actualizării: Data publicării:
leon danaila

Senatorul PNL Leon Dănăilă îşi cere scuze pentru declaraţiile făcute despre homosexuali şi afirmă că a fost "o exprimare nefericită". El subliniază că a vrut să scoată în evidenţă faptul că nu nu este de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex, opinie exprimată "ca medic şi ca om".

leon danaila

„A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex. Asta deoarece cuplurile de acelaşi sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om şi ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni şi fiecare este liber să trăiască aşa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranţa este importantă şi pot să-mi asum că poţi învăţa să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer şi celor mai tineri care se grăbesc să mă critice”, a transmis Leon Dănăilă, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Senatorul PNL Leon Dănăilă a fost reclamat, vineri, la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile făcute despre homosexuali. „Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi”, a spus el.

Mesajul politic al domnului senator Leon Dănăilă țintește un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de către OG 137/2000, articolul 15, și anume orientarea sexuală. Astfel, mesajul domnului senator Leon Dănăilă diferențiază în mod clar între grupurile de persoane heteorsexuale și cele homosexuale, criteriul de diferențiere fiind cel al orientării sexuale. Prin asocierea expresă dintre homosexuali și acțiuni sancționate de Codul Penal, Leon Dănăilă dezvoltă un sentiment de frică și panică privind reprezentarea în spațiul public a comunității LGBT. Astfel, Leon Dănăilă contribuie la încetățenirea stereotipurilor și a prejudecăților privind indezirabilitatea comunității LGBT”, se arată într-un comunicat al asociației MozaiQ, organizație comunitară a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender) din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri