Licențe de turism, retrase de inspectorii ANT

Data publicării:
pensiune mediafax 1

În luna august 2013, inspectorii ANT au efectuat aproximativ 200 de acțiuni de control în cadrul cărora au fost verificate unități de cazare, de unități de alimentație publică și agenții de turism. În urma controalelor au fost retrase cinci licențe de turism și trei certificate de clasificare și au fost aplicate 47 de amenzi contravenționale în valoare totala de 1.235.000 lei, 83 de sancțiuni cu avertisment.

Printre deficiențele constatate de inspectorii ANT se numără funcționarea agențiilor de turism fără a deține poliță de asigurare sau cu licența de turism expirată, fără a deține licența de turism sau anexa la licența de turism, încetarea activității agenției la sediul declarat, nerespectarea de către agenție a contractului cadru încheiat cu turiștii, nerespectarea criteriilor stabilite în licența de turism.

În cazul structurilor de cazare și alimentație publică au fost constatate în unele cazuri nereguli, precum funcționarea fără deținerea certificatului de clasificare, funcționarea cu o altă structură decât cea înscrisă în anexa certificatului de clasificare, neasigurarea funcționării la categoria și/sau tipul de structură de primire turistică menționate în certificatul de clasificare, nerespectarea obligației de completare a fișelor de anunțare a sosirii și plecării turiștilor.

În ultimele trei luni, Autoritatea Națională pentru Turism a efectuat aproximativ 500 de acțiuni de control, fiind verificate peste 350 de unități de cazare, peste 350 de unități de alimentație publică și 130 de agenții de turism.

În urma acțiunilor de control, ANT a retras 5 certificate de clasificare și 7 licențe de turism și au fost aplicate amenzi contravenționale de peste 2.280.000 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri