Listă de aşteptare pentru paşaport

Data publicării:
PASAAPORT

Cererile s-au dublat, odată cu începerea verii şi a vacanţelor, plus că şi cei din Republica Moldova fac solicitări pentru un paşaport românesc, ce le dă dreptul să meargă fără vize în Uniunea Europeană.

La Iaşi, oamenii se aşează la cozi şi cu 12 ore înainte de deschiderea ghişeelor şi nici programarea online nu îi scapă de o aşteptare lungă. Aproape o sută de oameni s-au aşezat la rând în faţa serviciului de paşapoarte Iaşi. Unii au venit chiar de aseară sau azi în zori, când nici nu se luminase.

E a treia zi în care vin, a treia zi în care mă trezesc la patru dimineaţa ca să pot să prind rând şi până acum nu am prins. Poate o să fiu mai norocos”, a declarat un cetăţean. Serviciul de paşapoarte Iaşi are trei ghişee. Pentru cei care au bonuri de ordine, pentru cine face programare online şi pentru cei din Republica Moldova.

Cozile sunt la fel de mari la toate. Fiecare persoană stă cam 10 minute de vorbă cu funcţionarii, aşa că într-o zi doar 50 de oameni ajung să depună cereri la un ghişeu. Ca să evite alomeraţia, angajaţii serviciului de paşapoarte recomandă cetăţenilor din Republica Moldova să apeleze şi la consulatele din ţară.

Este o mare diferenţă faţă de anii precedenţi când doar în lunile iulie august se înregistrau un număr atât de mare de cetăţeni. Începem să ne decalăm de la o zi la alta, iar la internet înregistrăm un decalaj de trei săptămâni de la data transmiterii email-ului până la posibilitatea confirmării prezenţei la ghişeu”, a declarat comisar şef, Nicoleta Nistor, şeful serviciului Paşapoarte Iaşi. 

Ca să nu mai stea la cozi măcar când iau paşaportul, oamenii pot să plătească 8 lei şi să primească documentul acasă, prin poştă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri