Liviu Dragnea: Salariile demnitarilor se măresc din august

Data publicării:
dragnea cu rovana - 7338448-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

„Da, nu cred că se mai revine. Legea asta e un lucru bun dacă e primul pas şi e urmată de modificarea întregii legi a salarizării, adică e o atitudine, o motivaţie corectă ca premierul, preşedintele, miniştrii, şefii camerelor să aibă salarii bune, pentru că au răspunderi uriaşe”, a declarat, joi, Liviu Dragnea.

La rândul său, ministrul muncii, Rovana Plumb, a întărit spusele noului șef de partid: „Săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară şi vom decide atunci dacă va începe aplicarea de la 1 august. Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600 de mii de lei, este posibil să înceapă şi această aplicare a ordonanţei”.

În schimb, Legea salarizării pentru toți bugetarii ar urma să fie bugetată de la 1 decembrie 2015, a declarat, joi, ministrul muncii, Rovana Plumb.

Ea a spus că proiectul de lege este finalizat, se aşteptă în prezent amendamentele şi observaţiile federaţiilor sindicale, pentru ca, ulterior, legea să ajungă în Parlament pentru dezbatere, în luna septembrie.

Guvernul a decis ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate începând cu luna august, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcția de premier.

Guvernul a stabilit ca această creştere să fie aplicată şi miniştrilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi chestorilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, preşedintelui Consiliului Legislativ şi celui al Curţii de Conturi, şefului SGG şi celui al Cancelariei premierului.

Ce salarii vor avea preşedintele, premierul şi miniştrii, începând de luna viitoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri