Localitatea lăsată fără bani pentru următorii 20 de ani

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

Primărie executată silit de Fisc. Se întâmplă la Vâlcea, unde într-o comună s-au tăiat banii de investiţii pentru următorii... 20 de ani. Mai mult, bunurile instituţiei, inclusiv faxuri şi calculatoare, vor fi scoase la licitaţie. Şi asta pentru că primăria are de returnat nouă milioane de lei, bani europeni, pentru un proiect ratat de apă şi canalizare.

Bunurile primăriei Lăcusteni vor fi scoase mâine la licitaţie. Fiscul vrea să recupereze un prejudiciu de aproape 9 milioane de lei.

Cosmin Bocșaru, primarul din Lăcusteni: „Ne-a scos autoturismul, ne-a scos tractorul. Remorca, betoniera, motocositoarea, plugul de deszapezire, un frigider, un xerox multinucţional”.

Printre bunurilor scoase la licitație se numără și un tractor al primăriei, fabricat în anii 1980 și evaluat la suma de 10.400 de lei.

Nu doar pe bunuri s-a pus sechestru. Ci şi pe conturile instituţiei. Asta înseamnă că în următorii 20 de ani, bugetul pentru investiţii merge direct la ANAF. Primăria nu va mai avea bani să repare sau să asfalteze nicio stradă.

Actualul primar dă vina pe fostul edil care ar fi făcut recepţia reţelei de apă şi canalizare, deşi firma de construcţii nu a respectat proiectul.

Cosmin Bocșaru, primarul din Lăcusteni: „Facturare în plus, am înțeles, la lucrare. Hidranții nu corespundeau. Pompele nu erau de aceeași capacitate”.

Deși valoarea neregulilor constatate este de 700.000 de lei, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, instituţie prin care s-a făcut proiectul eruopean, a solicitat rambursarea întregii sume, adică 8,7 de milioane de lei.

Edilul speră să obţină sprijinul Guvernului pentru a achita datoria.

ANAF nu a comentat situaţia. Fostul edil nu a putut fi contactat.

FOTO: INQUAM PHOTOS Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri