Localnicii din Vâlcea nu mai pot respira. Ministrul Mediului: Aerul nu e toxic

Data publicării:
maldaresti

Localnicii din Vâlcea nevoiţi să suporte fumul de la o groapă ilegală de gunoi care arde de două săptămâni au primit astăzi asigurări de la ministrul Mediului: aerul nu este toxic. Oamenii se plâng însă că nu mai pot respira: spun că mirosul se simte de la 20 de kilometri distanţă şi au profitat de vizita ministrului ca să ceară închiderea rampei.

40 de oameni care au casele lângă rampa de deşeuri de la Mădăreşti, Vâlcea, şi-au vărsat nervii pe administratorul gropii de gunoi, care trebuia închisă de o lună şi jumătate. Garda de Mediu îl somase să nu mai adune deşeuri pentru că depăşise suprafaţa aprobată. De la trei hectare se întinsese pe opt.

Firma care administrează groapa de gunoi nu s-a conformat şi nu a închis rampa. Un consilier local spune că doar luna trecută au fost aruncate acolo 300 de tone de deşeuri. Asta ar însemna 16.200 de lei în conturile societăţii. Aerul a devenit şi mai greu de respirat de când muntele de mizerie a luat foc.

Costel Moţa - consilier local Măldăreşti: „Norul de fum nu este numai deranjant, dar şi foarte toxic . Oamenii se plâng de dureri de cap, de ameţeli, îi ustura tare gâtul, îi ustura ochii, lăcrimează”.

Ministrul Mediului a venit astăzi la Măldăreşti ca să se asigure că rampa va fi închisă şi să îi liniştească pe localnici: „Nu s-au constatat depăşiri de emisii nici pe hidrogen sulfurat şi nici pe radioactivitate”.

Ministrul Mediului a promis localnicilor de la Măldăreşti că va cere Guvernului fonduri pentru stingerea incendiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri