Localnicii dintr-un oraș vasluian vor plăti dări mai mici

Data publicării:
femeie cu bani in mana - captura digi24-1

Orașul Negrești, cunoscut ca unul dintre cele mai sărace din România, are 11.000 de locuitori. În evidenţele Direcţiei de taxe şi impozite locale, peste 1.500 dintre aceştia au restanţe care depăşesc, în total, trei milioane de lei.

Oamenii știu că au datorii, dar nu spun că nu au din ce să le plătească.

Conștienți de probleme financiare ale oamenilor, consilierii locali au votat un proiect destinat datorinicilor la bugetul local.

Am inițiat și aprobat în Consiliul local acordarea de facilități fiscale în cuantum de 73 % pentru majorările de întârziere datorate la 30 septembrie 2015”, a declarat șeful serviciului Taxe și Impozite, Gelu Papuc.

Concret, cei care își vor plati taxele și impozitele până pe 31 martie 2016 vor plăti penalităţi cu 73% mai mici decât cele calculate. Primarul spune că dacă iniţiativa îşi va atinge scopul şi va creşte numărul celor care îşi plătesc taxele, va folosi banii încasaţi pentru renovarea pieței agroalimentare din oraș pentru care ar fi nevoie de 2,4 milioane de lei.

Acum arată groaznic. Este o piață făcută prin anii '60. Ori noi, cu bănuții aceștia și cu ce am mai avea din bugetul lui 2016 dorim să facem o piață modernă pe structură metalică”, a precizat primarul orașului Negrești, Vasile Voicu.

Primăria Negrești a avut în acest an încasari de 1,6 milioane de lei din taxe și impozite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri