Locuinţe care aduc profit

Data publicării:
blocuri mediafax

Banii investiţi într-un apartament fac mai mulţi pui decât cei depuşi la bancă. Astfel, o locuinţă cu 3 camere în nordul Bucureştiului poate fi închiriată cu 700 de euro pe lună, ceea ce înseamnă un câştig anual de 8.400 de euro pe an, adică un randament 8 la sută. Spre comparaţie, un depozit bancar aduce o dobândă de maximum 2,5% pe an.

Apartamentele cu trei camere din nordul Bucureștiului sunt căutate de românii cu venituri peste medie sau de oamenii de afaceri care lucrează în această zonă. Aici se află unele dintre cele mai scumpe imobile din Capitală. Sunt multe centre comerciale în zonă, iar cu mașina sau cu metroul se poate ajunge în centrul oraşului în doar 15 minute. Închirierea apartamentelor permite recuperarea investiţiei în cel mult 11 ani.

În alte cartiere, cum ar fi Titan sau Berceni, banii daţi pe o locuinţă cu trei camere sunt recuperaţi în 17 ani, în medie. Preţul de închiriere este mai mic, influenţat de zonă şi de faptul că blocurile sunt vechi. De asemenea, locurile de parcare reprezintă o problemă.

Şi garsonierele aduc bani frumoşi proprietarilor care le închiriază. Orașele universitare atrag anual mulți studenți, iar o parte din ei au nevoie de o locuință. De aceea închirierea unei garsoniere este o adevarată afacere pentru proprietarii din Iași. Potrivit studiului, chiria lunară este, în medie, de 180 de euro, iar proprietarul îşi recuperează banii plătiţi pe casă în 11 ani. O afacere mai puţin profitabilă este închirierea locuinţelor cumpărate la malul mării. În Constanţa, este nevoie de 18 ani pentru amortizarea unui apartament cu trei camere. Explicaţia este legată de sezonul estival, prea scurt - turiştii vin pe litoral cam trei luni pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri