Locuințe scumpe pentru studenți. În Capitală, chiria unei garsoniere pleacă de la 200 de euro

Data publicării:
chirii

În Capitală, preţul cerut pentru o garsonieră situată în zona centrală porneşte de la 180-200 de euro, dar poate ajunge şi la 450 de euro pe lună. Pentru un apartament cu două camere, chiriile pornesc de la 280-300 de euro pe lună, în timp ce pentru un apartament cu trei camere, negocierile încep de la 300 de euro pe lună.

Nici în țară lucrurile nu stau mai bine. De exemplu, la Cluj Napoca un student va plăti minimum 150 de euro pe lună pentru o garsonieră, în timp ce chiria unui apartament cu două camere situat în centru orașului pleacă de la 250 de euro.

În Timişoara, un alt centru universitar, o garsonieră situată în centrul oraşului poate fi închiriată în medie cu 200 de euro pe lună. Cam tot cu aceiaşi bani, în jur de 250 de euro, poate fi închiriat şi un apartament cu două camere, amplasat tot în zona centrală. Pentru locuinţele cu trei camere, chiriile pornesc de la 350 de euro pe lună şi pot depăși 1.000 de euro, în cazul imobilelor de lux.

Alternativa o reprezintă apartamentele situate în cartiere de la periferia orațului, unde, dacă știi să negociezi cu proprietarul, poți obține o chirie mai ieftină cu până la 50 la sută.  

Citiți și:

PROFIT SEZONIER. Chiria apartamentelor din Constanţa a crescut şi cu 30%

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri