Lucrări controversate în Sectorul 3: de la marele zid, la cele 28 de pietre de marmură de pe Bulevardul Unirii

Data publicării:
sectorul 3 placute

Cele mai vizibile schimbări se găsesc pe bulevardul Unirii, intre Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia. Primarul Sectorului 3 se angajase doar să înalțe bordurile de pe Bulevardul Unirii. A mers să ceară aprobare de la Sorin Oprescu pentru că artera este în administrarea Primăriei Capitalei.

În schimb, pe bulevard au apărut trotuare pavate cu marmură şi granit, parcări, pergole multicolore şi copaci acoperiţi cu pietriş la rădăcină.

Ingeniozitatea constructorilor nu s-a oprit însă aici.

Iar cei care trec pe la Piaţa Unirii sunt contrariaţi de noua apariţie de pe trotuar. Un zid de câţiva metri înălţime a răsărit în calea pietonilor. Nici măcar muncitorii care l-au ridicat nu ştiau la ce e bun zidul.

Câteva sute de metri mai departe, tot pe bulevardul Unirii, alt „monument". Douăzeci şi opt de pietre de marmură, fără nicio plăcuţă explicativă, aşezate în mijlocul trotuarului.

Primarul Robert Negoiţă a explicat că zidul, arteziana şi ansamblul de pietre sunt menite să atragă mai mulţi trecători pe celebrul bulevard.

„S-a urmărit crearea unui spaţiu ambiental modern, pe măsura importanţei acestei artere rutiere. Bulevardul Unirii este o adevărată carte de vizită a Capitalei. Spaţiul verde îşi va menţine şi spori consistenţa, vegetaţia ambientală nou plantată îmbogăţind diversitatea speciilor florale şi arboricole prezentate de-a lungul acestui bulevard”, motiva Primăria Sectorului 3.

Există şi situaţii în care primăria nu a mai aşteptat nici părerea locuitorilor din sector şi nici măcar avizul consilierilor locali. Fără să fie organizată vreo licitaţie, o firmă de construcţii a început deja lucrări de reamenajare în faţa Cinematografului Gloria din Bucureşti. Piaţa din faţa sălii de cinema va avea în jur de 800 de metri pătraţi, cu spaţiu verde şi plăci de granit. Potrivit proiectului, lucrările ar urma să fie gata în primăvară.

Consilierii locali din Opoziţie nu contestă necesitatea lucrării. Spun însă că aceasta a fost făcută ilegal.

Tot primăria sectorului 3 s-a remarcat în vară prin întârzierea cu care s-a ocupat de un adevărat focar de infecţie, care a stârnit revolta locuitorilor din cartierul Titan. La intrarea în parcul Alexandru Ioan Cuza, mai cunoscut drept parcul IOR, sute de rozătoare îşi făceau nestingherite veacul printre mamele care îşi plimbau copiii în parc.

Sute de bucureşteni s-au trezit pur şi simplu cu rozătoare de dimensiunea unor pisici la picioare.

Rozătoarele îşi făcuseră culcuş într-o zonă a parcului ce fusese retrocedată. Mai rău, unii dintre locuitorii zonei aruncau în aceeaşi zonă şi resturi de măncare, hrănindu-i practic pe şobolani.

Reporterii Digi24 au descoperit că în spatele gardului zeci de animale se înfruptau pur şi simplu dintr-o caserolă de mâncare. Vreme de câteva zile situaţia a rămas neschimbată. Primăria Capitalei şi cea de sector pasau responsabilitatea de la una la alta. Şi una, şi cealaltă, afirmau că nu pot face deratizare pe un teren proprietate privată. Culmea, pe acelaşi teren, o firmă angajată de primăria sectorului 3 intervenise cu câteva zile mai devreme.

Abia după patru zile au apărut şi echipele de deratizare.

Obişnuiţi cu astfel de acţiuni, chiar şi muncitorii au fost impresionaţi de dimensiunea rozătoarelor descoperite la intrarea în parc.

Proprietarul a fost de negăsit în toată perioada în care terenul său a fost invadat de şobolani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri