Ludovic Orban, despre scenariul sumbru de infectări: Sunt mai multe prognoze. Una dădea cifre care nu s-au confirmat

Data actualizării: Data publicării:
People in Izvorul Rece Park on the second day of relaxation of the measures taken by the authorities against the COVID-19 pandemic Coronavirus outbreak, Bucharest, Romania - 16 May 2020,Image: 520068729, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Foto: Profimedia

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, despre scenariul în care vom ajunge la peste un milion de cazuri de COVID-19 în septembrie, că au fost făcute mai multe prognoze de la începutul pandemiei în România, dintre care una avea cifre pentru lunile aprilie-mai ce nu s-au confirmat.

„Sunt mai multe prognoze care au fost făcute de la începutul epidemiei. Mi-aduc aminte de o prognoză extrem de pesimistă privind România, care dădeau niște cifre pentru aprilie-mai care nu s-au confirmat. Noi ne facem datoria. Toate instituțiile, autoritățile, toate structurile aflate în coordonarea Guvernului și specialiștii care se luptă în prima linie își fac datoria și iau toate măsurile care sunt posibile legal”, a afirmat Ludovic Orban, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Aviaţiei.

O prognoză făcută de compania Avantera, pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), arată că România are o creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus.

În cel mai pesimist scenariu, dacă se menține actualul indice de distanțare socială, la finalul lunii septembrie, România va depăși un milion de cazuri.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri