Lup abandonat într-un parc din Craiova

Data publicării:
lup

Un lup a fost abandonat pe aleile parcului Romanescu din Craiova de o persoană încă neidentificată. Animalul sălbatic a fost zărită pe alei de un trecător care a alertat angajații Grădinii Zoologice, convins că lupul a scăpat dintr-o cușcă. Lupul a fost capturat abia după trei ore, timp în care vizitatorii parcului au fost în pericol. Poliţia îl caută acum pe cel care a abandonat animalul în parc.

Imaginile de pe camerele de supraveghere din parc au surprins momentele în care lupul alerga pe alei. Prezenţa animalului în parcul preferat al craiovenilor a fost semnalată angajaţilor de la Zoo de un trecător.

„Am rămas un pic uimit, am zis nu se poate, că de la Grădina Zoologică nu poate să evadeze. Am fugit să verific, am luat băieţii, am verificat animalele închise, nu era nimic”, a spus Marinică Iordache, ingineri-șef la Spații Verzi Parcul Nicolae Romanescu

Au început apoi căutările amănunţite în parc. După trei ore, lupul a fost găsit rătăcind pe alei şi capturat. Animalul, care nu a opus rezistenţă, era foarte speriat, dar la prima vedere sănătos.

La gât avea o zgardă antipurici, ceea ce denotă că a fost crescut într-o gospodărie, am pus mâna pe el, era foarte liniştit. Dar nu e ok, poate să reacţioneze ca un animal sălbatic la orice oră”, a explicat Laurenţiu Păun, administrator la Grădina Zoologică

„Un animal sălbatic rămâne un animal sălbatic, aceste instincte primare de agresivitate pot să apară, mai ales celor care îl ţin în captivitate”, a adăugat medicul veterinar Doru Safta. 

Vizitatorii au aflat de pericol abia după ce animalul a fost capturat.

Sunt şocată, parcul este plin de copii!”

E periculos pentru noi, şi pentru copii!”

Nu ştiu de unde a venit, bine că nu au fost copii!”

Reprezentanţii Grădinii Zoologice au anunţat Poliţia si Direcţia Sanitar Veterinară, mai ales ca animalele salbatice pot fi purtătoare de boli.

I-am făcut tratamentul pentru prima intervenţie şi aşteptăm şi rezultatele de la DSV. Este un lup adus din afara parcului”, a precizat Rela Filip, directorul RAADPFL Craiova

Poliţia încearcă acum să dea de urma proprietarului animalului care va fi sancţionat contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri