M. Câmpeanu: Oamenii nu se mai grăbesc să iasă la pensie. Consideră că e bine să lucreze cât se poate

Data publicării:
salarii-protest-angajati-bani-mediafax

„Eu nu am văzut vreun anunţ făcut de Ministerul Finanţelor că nu cresc salariile bugetarilor. Ideea e că vor creşte cu rata inflaţiei şi problema pe care o vom avea de rezolvat e cum vom aborda această creştere, dacă în totalitate sau vom aplica legea salarizării unice şi să micşorăm decalajul dintre salariile cele mai mari şi cele mai mici. Până nu discutăm bugetul e păcat să ne hazardăm, să speriem oamenii sau să le creăm speranţe deşarte. Mereu am fost ponderată”, a spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a dat asigurări că nu este niciun pericol pentru plata salarilor şi a pensiilor în acest an, deşi din calcule a rezultat că la Ministerul Muncii vor fi economii la bugetul de asigurări sociale şi la asistenţa socială din cauză că cifrele prognozate nu s-au regăsit în realitate.

„La bugetul de asigurări sociale vom face economii pentru că aşa cum am planificat la începutul anului, în funcţie de numărul de pensionari şi pensia medie am prognozat o creştere mai mare a numărului de pensionari care vor intra în sistem. Nu a fost la nivelul cifrelor prognozate. La asistenţă socială am prognozat o creştere mai mare a celor care vor intra în sistem pentru că am mărit venitul minim garantat şi nivelul de eligibilitate pentru alocaţia de susţinere a familiei şi, probabil că estimările noastre au fost mult prea mari. Mai puţini oameni au cerut ieşirea la pensie, oamenii consideră că e bine să lucreze cât se poate pentru că veniturile din salarii sunt mai mari decât cele de la pensie. Nu se mai grăbesc să iasă la pensie”, a spus ministrul Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri