M. Radulian (INFP): Nu există o influenţă a exploatărilor Petrom pentru cutremurele de la Galaţi

Data publicării:
seismograf2 mfax-2

„Referitor la posibila influenţă care ar fi din partea exploatărilor de petrol din zonă, având în vedere trei elemente pe care le-am discutat, adâncimea forajelor care există, foraje care au între 700 - 750 de metri, deci adâncime mică faţă de adâncimea la care au avut loc cutremurele - aceste exploatări funcţionează de mult timp - aceste elemente ne fac să considerăm că nu există o influenţă a acestor exploatări privind activitatea seismică din zonă. Toate elementele pe care le-am discutat şi pe care le avem în vedere exclud o asemenea posibilitate (legătura cu exploatările Petrom)”, a declarat astăzi Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Fenomenele în zona Galaţi „sunt în desfăşurare” şi nu se poate preciza cât vor mai dura, a spus Radulian.

Potrivit acestuia, nu există o legătură între cutremurele din Galaţi şi cel din noaptea de sâmbătă spre duminică, din Vrancea.

„Riscul producerii unui cutremur mare pentru zona Galaţi este mic, pentru Vrancea este mai mare, ştim cu toţii că este o zonă cu risc ridicat. Nu ne aşteptăm la un cutremur major din zona Vrancea în perioada următoare”, a adăugat directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri