Magicamp, tabăra de veselie pentru copiii cu afecțiuni oncologice

Data publicării:
magicamp 1

Tabăra Magicamp înseamnă distracţie pe cinste pentru copiii cu afecţiuni oncologice. Jocurile şi activităţile pregătite de voluntari au însă şi scopul de a le reda încrederea în propriile forţe.

Povestea Magicamp a început acum trei ani, iar cel care a scris primul capitol e Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătăţii. Tabăra e construită în curtea casei în care a copilărit.

Vlad Voiculescu: „Ceea ce vedeţi aici este o dovadă a ceea ce se poate face în România într-un timp extraordinar de scurt: clădirea pe care o vedeţi în spate este construită în două luni şi jumătate practic aproape exlusiv din donaţii”.

Melania Medeleanu: „Acum doi ani tabăra a avut 32 de copii, doar două săptămâni de tabără. Anul trecut au fost 80 de copii în patru săptămâni de tabără. Anul acesta sunt nouă serii, nouă săptămâni. Aproape 180 de copii”.

Pentru ca totul să fie perfect pentru ei, zeci de voluntari au muncit din greu în acest week-end. Iar echipa ProFM le-a pregătit copiilor un mini-studio de radio.

George Vintilă: „Cu siguranţă că pe orice copil l-ar ajuta genul ăsta de muncă în radio sau în televiziune sau pur si simplu orice activitate care dezvoltă atenţia distributivă în general şi mai măreşte un pic nivelul de creativitate”.

Toată vara, voluntarii vor fi o a doua familie pentru copiii cu afecţiuni oncologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri