Mai mult de jumătate dintre români petrec Paștele acasă

Data publicării:
oameni la iarba verde mediafax

Potrivit unui studiu, aproape 63% dintre români vor petrece Paştele acasă, alături de familie. Alţi 16% vor merge la prieteni sau rude şi numai 5% şi-au făcut planuri pentru munte, mare sau străinătate.

Bugetul mediu alocat pentru cumpărături este de aproape 360 lei. Astfel, 27% dintre persoanele intervievate au alocat o sumă cuprinsă între 100 şi 300 lei, circa 22% vor cheltui până la 500 lei şi numai 14% estimează că vor avea pe masa de Paşte produse cu o valoare totală mai mare de 500 de lei.

Citiți și:

De unde cumpărăm carnea de miel

Struţul înlocuieşte mielul de Paşte

VREMEA de 1 mai și de Paște. Ce spun prognozele pentru fiecare regiune a țării

Faţă de anul trecut, pentru o treime dintre oameni bugetul este mai mic şi doar 12% au alocat mai mulţi bani.

Nici în ceea ce priveşte beneficiile extra-salariale oamenii nu sunt mai optimişti. Mai mult de jumătate şi-au luat gândul de la prime şi bonusuri. Doar 12% vor beneficia de bani în plus de sărbători, 9% vor primi tichete cadou, iar 17% se mulţumesc şi cu două zile libere în plus.

Situaţia este similară şi în cazul sărbătorii de 1 Mai. Chiar dacă în anii trecuţi această sărbătoare era un bun prilej de a da o fugă la mare sau la munte, acum jumătate dintre români vor rămâne acasă şi se gândesc doar să meargă la iarbă verde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri