Mai mulți taximetriști din Capitală au fost prinși cu dispozitive care cresc ilegal prețul cursei

Data publicării:
politist arata maimuta

Mare atenţie în ce taxiuri vă urcați. Puteţi plăti pentru o cursă cât nu face, fără să vă daţi seama. Poliţiştii i-au controlat sâmbătă noapte pe taximetriştii din Bucureşti şi la mulţi au găsit aşa-numitele maimuţe, dispozitive care cresc ilegal preţul cursei. Și nu este singura neregulă identificată de oamenii legii: jumătate din taximetriştii controlaţi nu aveau autorizaţie de transport valabilă, aşa că s-au ales cu amenzi şi cu maşina urcată pe platformă.

Fiecare şofer de taximetru care nu avea autorizaţie a primit amendă de peste 1.000 de lei şi a rămas pentru următoarele şase luni fără maşina cu care lucra. Este şi cazul acestui taximetrist care, în plus, se folosea de renumitul dispozitiv "Maimuţa" pentru a păcăli clienţii.

Mufa care intră în aparatul de taxat, exact aici s-au făcut modificările, ea intră aici. S-a putut realiza conexiunea între această modificare şi acest dispozitiv şi, prin apăsare, se impulsionează aparatul de taxat şi se majorează preţul transportului”, afirmă Claudiu Costea - Brigada Rutieră.

Poliţiştii îi avertizează pe clienţi că pot fi înşelaţi şi cu dispozitive wireless, care sunt mai greu de depistat.

Agenţii de la Brigada Rutieră au verificat zeci de taximetre din mai multe zone ale capitalei.

„S-a urmărit verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi. Eliminarea pirateriei în acest domeniu, verificarea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, spune Claudiu Costea, Brigada Rutieră.

Poliţiştii au dat amenzi de peste 17 mii de lei în doar câteva ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri