Noua „maimuță” a taximetriștilor. Dispozitivul modern prin care este mărit prețul curselor

Data publicării:
masini de taxi_digi24_octombrie 2015 (2)

Noapte grea pentru taximetriștii din București. Au fost controlaţi la sânge de poliţişti. Celebrul dispozitiv contrafăcut ,,maimuţa", care măreşte artificial costul călătoriei le-a adus amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei taximetriştilor puşi pe înşelat clienţi. În total, agenţii au dat zeci de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut mai multe certificate de înmatriculare. Câţiva taximetrişti au plecat cu maşina pe platformă pentru că nu aveau autorizaţie de transport public de persoane. 

Poliţist: Bonul (n.r.: fiscal) trebuie să-l eliberaţi la client, da? Nu se ţine la dumneavoastră, da?

Taximetrist: Păi, nu. Acum am terminat cursa. 

Reporter: Nu aţi apucat să-i daţi bonul clientului?

Taximetrist: Nu mi l-a cerut, un singur bon a fost.

Reporter: Şi dacă ei nu-l cer, nici dumneavoastră nu-l daţi?

Taximetrist: L-am uitat în aparat.

Poliţiştii din Bucureşti au controlat riguros azi-noapte peste o sută de taximetre în mai multe puncte de control.

Eliminarea pirateriei din acest domeniu, eliminarea concurenţei neloiale, verificarea legalităţii documentelor, verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Cea mai frecventă abatere întâlnită în acest domeniu este lipsa autorizaţiei taxi valabile la bordul autovehiculului”, spune Claudiu Costea, reprezentant al Brigăzii Rutiere.

Câţiva şoferi de taxi fără autorizaţie valabilă au fost sancţionaţi cu amenzi de peste 1000 de lei şi au rămas şi fără maşinile de serviciu.

Poliţist: Maşina va rămâne indisponibilizată pentru o perioadă de 6 luni prin reţinerea plăcuţelor de inmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Celebrul dispozitiv „maimuţa” este acum în variantă modernă: wireless, pentru a fi mai greu de depistat. Unul dintre şoferii prinşi a fost amendat cu 2500 de lei pentru că păcălește clienții mărind artificial costul final al cursei, dar şi pentru alte nereguli.

Poliţist: Având un dispozitiv special montat pe autoturismul dvs., pentru intervenţii asupra componentelor aparatului de taxat.

Am identificat un dispozitiv contrafăcut prin intermediul căruia şoferul acţiona asupra componentelor aparatului de taxat, majorând astfel preţul transportului. Funcţionează prin apăsare”, spune Claudiu Costea.

Poliţiştii au dat noaptea trecută sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 14.000 de lei în numai câteva ore. Acţiunile de acest gen continuă, mai ales că sunt din ce în ce mai mulţi clienţi care depun plângeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri