Mama copilului căzut în puț a născut chiar în ziua în care Dănuț s-a întors acasă

Data publicării:
danut

Happy-end în cazul poveștii pline de suspans și dramatism de la Balta Sărată. Copilul din Teleorman care a fost salvat dup ă ce a căzut într-un puţ din curtea casei a fost externat. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti spun că el şi-a revenit complet, la 12 zile după ce a stat aproape 11 ore cu jumătate de corp în apă şi după ce a făcut stop cardio-respirator în ambulanţă. În aceeaşi zi în care băiatul a plecat acasă, mama acestuia a născut o fetiţă.

Este bucurie mare, în comuna Crângeni din judeţul Teleorman, acolo unde Dănuţ s-a întors împreună cu tatăl său.

Sunt fericit că s-a făcut băiatul bine. Le mulțumesc medicilor și pompierilor. La toată lumea care m-a ajutat cu copilul”, a declarat pentru Digi24 Vasile Pascu, tatăl lui Dănuţ.

Stă cu băiatul în brațe. Și pare fericit și ușurat.

- Cum a fost perioada asta?

- Foarte greu, eu nu m-am despărțit de spital.

- Ați stat numai acolo?

- Da.

Cu toţii au trecut prin momente grele în urmă cu două săptămâni.

- Acum ați luat niște măsuri (cu puțul – n.r.)? Ați făcut ceva la puțul respectiv? Vrea să știe reporterul.

- Da, spune Vasile Pascu.

- Nu mai e nimic?

- Mai sunt parii de la puț. Mâine se duc și ăia. Două săptămâni cât am stat acolo parcă auzeam țipetele copilului.

„Ne pare bine, că era băiatul nostru de pe uliță, ne e drag de el”, spune o vecină.

Băiatul e vioi. Este interesat de microfonul reporterului, bea apă singur dintr-un biberon, merge și ia din mâna tatălui o felie de pâine pe care o mușcă cu poftă.

Medicii spun că băiatul nu va avea probleme neurologice, chiar dacă a stat peste 10 ore în puţul adânc de 16 metri, iar apoi a fost resuscitat în salvare.

A avut o evoluţie foarte bună, a răspuns bine la tratament, după multe emoţii, venind în camera de gardă la UPU după un stop cardio-respirator, resuscitat, intubat, ventilat mecanic, în terapie intensivă. A reacţionat foarte bine şi, în final, a ajuns pe secţia de pediatrie, fără complicaţii”, a explicat un reprezentant al Spitalului Grigore Alexandrescu, acolo unde băiatul a stat internat.

Chiar în ziua în care băiatul a fost externat, mama lui a născut o fetiţă, perfect sănătoasă, la Maternitatea din Alexandria.

Dănuţ mai are o soră în vârstă de trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri