MARATON CARITABIL. Zece zile de efort în beneficiul copiilor cu boli incurabile

Data publicării:
2011 20maraton 20copii-34294

La maraton s-au înscris peste 60 de iubitori ai sportului. Mulţi dintre concurenţi sunt angajaţi ai unor companii din România şi Bulgaria. Li s-au alăturat şi alţi alergători, pe traseu.

„Este sfârşitul celor 1.000 de kilometri ale Balkan Charity Callenge, un proiect inovativ pentru România, proiect care a însemnat un megaduatlon. Plecat pe bicicletă de la Bucureşti la Sofia şi întors în alergare”, a declarat Cristina Ionescu, organizatorea evenimentului.

Participanţii au traversat de două ori Dunărea şi munţii Balcani, iar unele porţiuni din traseu au traversat munţi de 2.000 de metri altitudine.

„A fost o experienţă extraordinară, mă bucur foarte mult că am făcut parte din acest proiect. Au fost trei zile de bicicletă şi 7 zile de alergare, în care cu toţii ne-am depăşit limitele”, a povestit Irina Constantinescu, unul dintre participanţi.

„A fost greu, au început să îmi cedeze pe rând câte o gleznă, câte un genunchi, durerile au fost la fiecare pas, dar Dumnezeu a fost cu mine şi nu m-a lăsat”, a spus cu mândrie Florin Năstase, un alt concurent care a ajuns cu bine la linia de sosire.

Se pot face donaţii până la sfârşitul lunii

Fiecare participant a promovat pe reţelele de socializare cauza pentru care a alergat. Printre ei s-a aflat şi Hiroko Ogawa, care predă limba japoneză în România şi care s-a alăturat pe parcurs proiectului. Ea a postat povestea pe pagina sa de Facebook, iar prietenii ei au făcut donaţii pentru cauza susţinută de Hiroko.

Până acum s-au strâns peste 5.000 de euro, însă donaţiile rămân deschise până la sfârşitul lunii. Organizatorii vor oferi, la final, o sumă egală cu totalul donaţiilor. Banii vor fi folosiţi pentru îngrijirea copiilor care suferă de boli incurabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri