Marile companii care nu mai cer studii superioare la angajare

Data publicării:
Latest Consumer Technology Products On Display At CES 2016
LAS VEGAS, NV - JANUARY 06: An IBM logo is shown onstage during a keynote address by IBM Chairman, President and CEO Ginni Rometty at CES 2016 at The Venetian Las Vegas on January 6, 2016 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to more than 150,000 attendees. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Sunt companii care nu mai consideră neapărat necesar ca viitorii angajaţi să aibă o diplomă de absolvire a unor studii superioare. Printre ele se numără chiar giganţii IT Google şi Apple, dar şi alte 13 mari companii din diverse domenii precum Ernst&Young, IBM, Whole Foods, Starbucks și Bank of America.

Piața muncii începe astfel să devină un loc destul de prietenos pentru toți cei care vor un loc de muncă bine plătit și nu doar pentru cei care încearcă din greu să își clădească o carieră prin studii superioare.

Economiștii prevăd o îmbunătățire a perspectivelor pentru lucrătorii fără diplomă și asta pentru că deficitul de forță de muncă este foarte mare. Companiile vor fi astfel obligate să investească mai mult în viitorii angajați prin cursuri de formare la locul de muncă.

Potrivit CNBC, anul trecut aproximativ 15% din angajații companiei americane IBM nu aveau o diplomă de absolvire a liceului. Reprezentanții companiei spuneau atunci că în loc să se uite exclusiv la candidații care au mers la facultate, analizează acum candidații care au experiență în domeniu prin cursuri private de formare sau prin absolvirea unei școli profesionale.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri