Mărturii din Colectiv: „Simțeam totul amorțit. Mă gândeam doar că nu poate să-mi fie ăsta sfârşitul”

Data publicării:
andraa

Andra Marin este elevă în clasa a 11-a la liceul Cervantes din Bucureşti. Era la club Colectiv împreună cu alţi patru colegi. A reuşit să scape, deşi vineri noapte a văzut moartea cu ochii: „Le-am zis că dacă nu mor arsă sau sufocată o să mor strivită. Simţeam cum coastele se strâng, nu-mi mai simţeam oasele... simţeam totul amorţit. Mă gândeam doar că nu poate să-mi fie ăsta sfârşitul.”

Adolescenta a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu piciorul zdrobit şi câteva arsuri uşoare. Andra a avut noroc. Luni a fost externată, iar marţi a mers la şcoală.

Cât timp am stat în spital singură îmi tot aminteam şi ştiam că dacă o să mă întorc la colegi şi o să vorbesc cu persoane o să îmi fie atrasă atenţia şi stând la ore o să mă concentrez pe lecţii şi nu o să mă mai gândesc”, povestește Andra Marin.

Şi Răzvan Dumitrescu a fost norocos. A scăpat cu arsuri la urechi, mână şi pe spate, chiar dacă era aproape de scenă.

Am văzut că a luat foc şi am văzut că este sus focul. Am experienţă în cursuri de prim ajutor, intervenţie. Adică recunosc un detaliu, mi-am dat seama că focul o să urce şi nu o să mai poată să-l stingă nimeni. Eu mi-am ţinut respiraţia şi mi-am închis ochii, când s-a creat perdeaua de fum”, povestește Răzvan Dumitrescu.

Deşi era în stare de şoc, Răzvan s-a întors în club ca să-şi salveze prietenii: „M-am dus, mi-am turnat o bere în cap şi m-am întors pentru că îi pierdusem pe prietenii mei. Am participat puţin la scoaterea câtorva oameni din maldărul care se crease acolo, dar, în toată sinceritatea, îmi căutam prietenii. Eram oarecum responsabil să ştiu că sunt şi ei în regulă.”

După ce şi-a urcat prietenii în ambulanţe, a luat un taxi către Spitalul Sfântul Ioan. Medicii l-au îngrijit, însă va rămâne însă marcat pe viaţă.

„Am fost anunţat că o să am cicatrice. Dacă este nevoie o să zic că sunt cicatrice de război, deci nu e nicio problemă. Asta e, se putea mult mai rău”, spune tânărul.

Şi Andra priveşte partea plină a paharului. În doar câteva ore dramatice a trecut de la adolescenţă la maturitate.

„Îmi iubesc viaţa acum şi nu mai am de ce să mă plâng. Sunt cea mai norocoasă şi mă simt cea mai norocoasă”, spune eleva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri