Mărturii din „Grădinița groazei”: „O fetiță plângea. Directoarea i-a pus mâna în gât și a strigat că o aruncă pe geam”

Data publicării:
gradinita educatoare-1

O fetiță - n-am să-i dau numele - plângea că vrea la mama. I-a spus o dată, de două ori să tacă, iar a treia oară a pus mâna în gâtul ei și a strigat că o aruncă pe geam”. Povestea de groază este relatată de o fostă angajată a grădiniței. Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani la grădinița din cartierul Cotroceni. Femeia susţine că a încercat să îi avertizeze pe părinți despre modul în care directoarea se purta cu fetiţa lor care avea patru ani.

Fosta angajată: „Nu puteam să fac nimic. A fost și motivul pentru care am plecat, neputând să fac ceva să îi ajut pe copii. Nu am mai suportat. Din agendă am luat numerele de telefon și m-am gândit să sun părinții și să le spun ce se întâmplă. Însă m-am răzgândit. Ea se comporta exemplar cu părinții care veneau după copii, îi iubea atât de mult în fața copiilor, că mi-am dat seama că nu o să mă creadă nimeni”.

Şi alţi foşti angajaţi spun că directoarea era violentă nu numai cu cei mici, ci şi cu ei. Au depus plângere la poliţie. O femeie povesteşte ce a păţit atunci când a încercat să apere un copil: „Cel mai urât a fost atunci când a sărit la mine la bătaie. A sărit la mine, m-a tras de mânecă, mi-a spus să plec în momentul ăla şi mi-a rupt bluza”.

Foștii angajați spun că directoarea îşi alegea personalul cu atenţie. Prefera femei din provincie care să stea în chirie și care erau mai ușor de manipulat de teamă să nu fie date afară. Chiar și așa în multe cazuri, educatoarele au plecat doar după câteva luni.

Fostă educatoare: „Am lucrat în perioada septembrie noiembrie 2012. Motivul a fost incidentul dintr-o vineri. Unul dintre copii a făcut febră. Eu am mers la patroană și i-am spus asta. A venit și l-a liniștit cu metoda știută de dânsa - bătaia. L-a trimis înapoi în clasă și mi-a spus că a rezolvat problema, nu mai are nimic copilul”.

Dincolo de mărturiile educatoarelor, polițiștii au primit tot mai multe sesizări de la părinți. Imediat după ce au fost difuzate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din interiorul grădiniței, părinții au început să îi întrebe insistent pe copii dacă au fost bătuți.

Părintele unui copil agresat: „Îmi tot spunea că îl certa educatoarea şi am zis că se mai întâmplă. După ce l-am întrebat cum îl ceartă, a început să îşi dea palme peste burtică şi peste cap”.

Alt părinte: „Noi acasă nu avem un limbaj anormal și copilul venea acasă certând de exemplu jucăriile sau păpușile și le spunea : E ceva în creierul tău? Stați liniștiți, nu vă mai mișcați!”.

Deși imaginile din grădiniţa groazei au apărut public în urmă cu 5 zile, mai-marii din Educaţie spun că nu au avut timp să le vadă.

Adrian Curaj, ministrul Educației: „N-am vazut imaginile pentru că am fost pe drum și am venit la acest eveniment și l-am pregătit. Nu le-am văzut, dar nu trebuie să văd chiar tot. Din punctul meu de vedere, e inadmisibil. Copiii sunt cel mai fin și mai sensibil lucru pe care îl avem”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri