Mărturiile dependenților de păcănele. Răzvan a pierdut 500.000 de euro și a jucat 13 zile încontinuu

Data publicării:
JOCURI NOROC

Răzvan are 29 de ani și a început să joace la păcănele imediat ce a terminat liceul.

„La aparate, ruletă, pariuri sportive, Texas Hold'em... jucam aproape tot ce se poate juca pe bani”, spune bărbatul.

Urma să se căsătorească. Viitoarea soție l-a părăsit după ce și-a dat seama că Răzvan nu poate renunța la jocurile de noroc.

Ajunsese să apeleze la metode extreme pentru a își întreține „pasiunea”: „Am făcut niște prostii prin străinătate și... am reușit să fac o sumă de bani și i-am pierdut, până la urmă”.

În total, Răzvan a calculat că a pierdut mai bine de 500.000 de euro la jocuri de noroc. Mai mult decât pot aduna alții într-o viață. Și a mai bătut un record: a jucat încontinuu 13 zile.

Se mirau fetele, prieteni de-ai mei care mă vedeau acolo, la cafea, dimineața. "Tu, tot aici ești?". După câteva zile, după o săptămână... Apoi nu și-au mai explicat. "Treisprezece zile, fără să dormi?" Ațipeam, să zic așa, pe aparat sau pe spătarul de scaun. Mă puneam, poate dormeam o jumătate de oră, mă trezeam iar sau mă trezeau fetele, că mi s-a terminat creditul”, povestește Răzvan.

Într-un târziu, Razvan și-a dat seama ca a ajuns captiv al jocurilor de noroc.

În afara faptului că îți pierzi banii, îți pierzi și personalitatea, nu mai ești același om”, spune bărbatul.

Tânărul este acum internat în centrul de reabilitare pentru dependenți de la Șura Mică, o localitate din apropiere de Sibiu. Este singura lui şansă la o viaţă normală.

E un fenomen care este într-o creștere îngrijorătoare. Anul trecut am avut cam 10% dintre pacienții noștri cu această dependență. Anul acesta, tendința este către 20%”, spune Holger Lux, directorul centrului de reabilitare.

Specialiştii spun că dependenţa de jocuri de noroc este o boală şi o pun pe seama sărăciei și a dorinței de câștig rapid.

„Este clar influențată de societate, de nivelul de cultură, de nivelul de trai al unei societăți în dezvoltare”, afirmă Ciprian Băcilă, medic psihiatru.

Potrivit centrului Dependenţi Anonimi, peste 100.000 de români sunt dependenţi de jocurile de noroc. În același timp, România are una dintre cele mai permisive legi cu astfel de jocuri. Doar în Bucureşti sunt 700 de săli autorizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri