Mașinile abandonate, scoase la licitație de Primăria Arad

Data publicării:
masini abandonate
Din articol

 

Reprezentanţii Primăriei Arad au anunțat o licitație publică cu strigare pentru vânzarea autovehiculelor fără stăpân sau abandonate.

Potrivit unui comunicat al instituției, cei care doresc să participe la licitație trebuie să se prezinte cu cel mult cinci zile înaintea datei stabilite pentru ţinerea licitaţiei de vânzare a bunurilor. Aceștia trebuie să facă dovada plăţii garanţiei de participare în cuantum de 10% din preţul de pornire.  â

Cum se radiază aceste mașini?

„Trebuie îndeplinite mai multe condiţii, în primul rând se completează o cerere de scoatere din evidenţă, se depun o copie după contractul de vânzare cumpărare, o copie a cărţii maşinii”, explică directorul Direcţiei de taxe şi impozite sector 4 . Pentru ceilalți care nu îşi radiază maşina, oficialii primăriilor spun că nu au ce face şi nu pot ridica un bun câtă vreme proprietarul nu este de acord, aşa cum spune legea. „Există legislaţie de somare, identificare, eventuală ridicare dar este o procedură foarte greoaie. Sunt surprins că în Bucureşti procedurile merg atât de greu”, afirmă Ştefan Dumitraşcu.

Evidențele arată că în București sunt înmatriculate puțin peste 1 milion de autoturisme în vreme ce la nivel național sunt înregistrate 6 milioane de mașini.

Maşini abandonate pe domeniul public



 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri